De lessen

Strijkersstudio Groningen

DE LESSEN OP HET EIGEN INSTRUMENT

 

De lessen worden individueel gegeven. Beginnen met de viool of cello kan, afhankelijk van het kind, al vanaf 3 of 4 jaar! Jonge kinderen kunnen ook via de jaarlijkse kleutercursus kennis maken met hun instrument. De lessen van de kleutercursus zijn groepslessen.

Een instrument is te koop of te huur. De docenten adviseren bij de aankoop van de viool of cello. Meestal gebeurt dit bij de vioolbouwer.  Bij de (jonge) beginners is het gebruikelijk dat een van de ouders/verzorgers bij de les aanwezig is: om te weten wat er in de les behandeld is en om zodoende thuis ook met het kind aan de slag te kunnen.

Afhankelijk van de leeftijd, vorderingen en niveau duurt een les 30 of 45 minuten.

Bij de (ver)gevorderde leerlingen kunnen vanzelfsprekend langere lestijden gelden.

Andere lessen en projecten

Strijkersstudio Groningen

Naast de lessen op het instrument van je keuze kun je deelnemen aan de andere lessen en samenspeelprojecten die de StrijkersStudio organiseert:

Een keer per seizoen is er het Ensemblefestival: strijkkwartetten, pianotrio’s maar ook bijvoorbeeld viool- of cello-ensembles worden samengesteld. Met die ensembles wordt een aantal weken gerepeteerd, er zijn lessen en we sluiten af met een openbaar concert. De docenten kennen het niveau van de leerlingen dus schatten in wat voor welke leerling geschikt is.

Mini-Strings

In dit orkest wordt kennis gemaakt met samen spelen. Daar wordt het repertoire ook op afgestemd. Dit orkest staat onder leiding van Alexandra Vierkant en Rita Rouw. Gastdocente was enkele keren Renske de Vries.

Midi-Strings

Voor de al wat gevorderde kinderen, van 8-12 jaar, is er het orkest de Midi-Strings. Dit orkest staat onder leiding van Gijs Philip van Schaik.

StudioStrings

Een keer per seizoen is er ook een orkestproject van het orkest StudioStrings. Dit orkest is bedoeld voor leerlingen van de middelbare schoolleeftijd en staat onder leiding van Gijs Philip van Schaik. Naast stukken voor strijkorkest staat er ook altijd repertoire op het programma waarbij leerlingen solistisch kunnen optreden.

Voor de vergevorderde c.q. getalenteerde leerlingen is er de Selectieklas.

Daarin wordt bijvoorbeeld deelname aan concoursen voorbereid, speciale technische vaardigheden behandeld, met pianisten gerepeteerd en kunnen etudes worden voorgespeeld.

Voor de jonge leerlingen is er een kleutercurcus

Ieder seizoen is er voor zowel viool als voor cello een Kleutercursus. Hier kunnen kleuters in een groep in 10 lessen kennismaken met hun instrument.

De StrijkersStudio is ook actief bij het georganiseerd concertbezoek

De StrijkersStudio is ook actief bij het georganiseerd concertbezoek aan onder andere het Noord Nederlands Orkest. Tegen een aantrekkelijk gereduceerd tarief worden concerten van grote solisten en jeugdprogrammering bezocht.

Strijkersstudio

Contact

Adres

Lutherse Kerk
Haddingestraat 23a
9711 KC Groningen.

Contactformulier