De docenten

Strijkersstudio Groningen

Strijkersstudio

StrijkersStudio Groningen is een samenwerkingsverband van

Rita Rouw (viool en altviool), Alexandra Vierkant (cello) en Gijs Philip van Schaik (viool).

Rita Rouw en Alexandra Vierkant zijn beiden gespecialiseerd in het Suzuki-muziekonderwijs en bevoegd Suzuki-docent.

Gijs Philip van Schaik is als eerste violist verbonden aan het Noord Nederlands Orkest en werkzaam als arrangeur en dirigent van het Haydn Voorbereidend Strijk Orkest.

Alexandra Vierkant

Strijkersstudio Groningen

Alexandra Vierkant studeerde cello aan het Conservatorium van Amsterdam bij Harro Ruijsenaars en voltooide haar opleiding aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Marien van Staalen.

Ze is werkzaam als docente en uitvoerend musicus, ze organiseert de Muziekdagen Orvelte in de even jaren en ze speelt kamermuziek. Ook werkte ze als remplacant in het Noord Nederlands Orkest. Verder is ze verbonden aan Muziek Aan Bed

Alexandra is gespecialiseerd in het onderwijs aan hele jonge kinderen, bevoegd Suzuki-docent en levert jaarlijks leerlingen af aan de beroepsopleiding.

Rita Rouw

Strijkersstudio Groningen

Rita Rouw studeerde viool en altviool aan het Prins Claus conservatorium te Groningen. Als uitvoerend musicus is ze 10 jaar actief geweest op het gebied van de kamermuziek. Ook is ze 10 jaar als remplacent verbonden geweest aan het Noord Nederlands Orkest.

Rita is bevoegd Suzuki-docent. In haar lessen geeft ze als viool- en altviooldocente prioriteit aan kamermuziek, ook bij de jonge leerlingen.

Gijs Philip van Schaik

Strijkersstudio Groningen

Gijs Philip van Schaik begon op 6-jarige leeftijd met de viool bij Coosje Wijzenbeek. Daarna studeerde hij aan het Conservatorium van Amsterdam bij Jeannelotte Hertzberger. Ook kreeg hij les van John Harding en Alexander Barantschik.

Hij is als eerste violist verbonden aan het Noord Nederlands Orkest, actief als kamermusicus, arrangeur, dirigent van het Haydn Voorbereidend Strijk Orkest en docent viool van StrijkersStudio Groningen.

www.gijsarrangeert.com

llse Nieuwold

Strijkersstudio Groningen

llse Nieuwold is afgestudeerd aan het Prins Claus Conservatorium en het Conservatorium van Amsterdam, waar ze onder meer les had van Florian Donderer (viool) en Marjolein Dispa (altviool). 

Ze is werkzaam als docente en uitvoerend musicus in diverse professionele ensembles en orkesten, actief als kamermusicus en veelgevraagd studiomusicus. Ook maakte zij meer dan 10 jaar deel uit van de vaste bezetting van het Noordpool Orkest en het Malando (tango)orkest. 

Bij Strijkersstudio Groningen geeft Ilse zowel viool-als altvioolles. In haar lessen hecht Ilse veel belang aan samenspel en het vanuit ontspanning, ‘in de muziek’  leren musiceren.  

Ilse is momenteel in opleiding tot bevoegd Suzuki docente. 

Strijkersstudio

Contact

Adres

Lutherse Kerk
Haddingestraat 23a
9711 KC Groningen.

Contactformulier