Facebook
suzukimethode

Shinichi Suzuki

SHINICHI SUZUKI was een Japanse violist die leefde van 1898 tot 1989. Hij was de zoon van de eerste vioolbouwer van Japan en begon op 17 jarige leeftijd met vioolspelen. Eerst probeerde hij het zichzelf aan te leren, later kreeg hij les in Tokio. Daarna vertrok hij naar Europa waar hij van 1921 tot 1928 in Berlijn viool studeerde bij Karl Klinger.

/data/images: portret_suzuki_.jpg        /data/images: Suzuki_met_kids.jpg        /data/images: Shinichi_ suzuk_3i.jpg        /data/images: mr_suzuki3.jpg

Tijdens die studie raakte hij ook bevriend met Albert Einstein. Hij bezocht vele concerten van wereldberoemde violisten, orkesten en kamermuziekensembles en werd een groot bewonderaar van Mozart. Zijn vriendschap met Albert Einstein en later ook met Pablo Casals was van grote invloed op zijn leven.

/data/images: einstein.jpg Albert Einstein     /data/images: casals.jpg Pablo Casals

Terug in Japan introduceerde hij vioolonderwijs voor zeer jonge kinderen volgens de moedertaalmethode. Hij realiseerde zich dat elk kind in staat is, ongeacht afkomst of intelligentie, zijn eigen moedertaal te spreken.

lees verder